Zelena vizija

V družbi Hamex želimo s svojo dejavnostjo čim manj negativno vplivati na okolje.

Tako kot za vsako gorenje, naj bo to gorenje lesa v kaminu, oglja v roštilju, sveče na pokopališču, ali nafte v avtu,  tudi za gorenje ognjemetnih zvezdic ne moremo reči, da je okolju prijazno; lahko pa rečemo, da ognjemeti za okolje niso problematični. Enako, kakor velja za vse ostale človeške dejavnosti.

V praksi posebnih izstopajočih vplivov na okolje ni. Zbrali smo vse razpoložljive raziskave in poročila na to temo. Zaključek je, da je vpliv zanemarljiv v primerjavi z drugimi viri onesnaženja. Novoletni ognjemet v mestu traja 10 minut na leto, vsi gledalci pa se vsakodnevno ogrevajo s fosilnimi gorivi in vozijo z avtomobili….

Vsekakor se zavzemamo, da z dejavnostjo zmanjšujemo onesnaženje na najmanjšo možno mero. Tako so v naših izdelkih  (tako tistih, ki jih prodajamo, kakor tistih, ki jih proizvajamo in uporabljamo) že dolgo let prepovedani živo srebro, arzen in svinec.

Kakor se izogibamo določenim kemikalijam, tako se izogibamo tudi plastiki. V našem asortimanu že od leta 2000 ni več plastičnih bomb ampak so samo še papirnate. Vsi omoti so iz biorazgradljivega papirja, lepenke in vrvi. Tako po ognjemetu ne ostanejo ostri plastični delci, ki bi lahko poškodovali gledalce in ostali v naravi mnoga desetletja, ampak samo papir, ki se pod vplivom sonca in dežja razgradi.

Prav tako na sedežu podjetja v proizvodnem in distribucijskem procesu strogo ločujemo odpadke in poskrbimo za reciklacijo le teh.

Kontakt

031 616 483
info@hamex.si

Facebook