Ognjemeti

Splošno o pogojih, cenah

 

smo podjetje za načrtovanje in izvedbo ognjemetov, z lastno proizvodnjo profesionalnih ognjemetnih izdelkov. Ognjemete izvajamo tako na velikih javnih prireditvah, kakor tudi na manjših zasebnih prireditvah, kot so poroke, obletnice, razni jubileji, odprtja, ipd. Izvajamo klasične ognjemete z analognim prižiganjem, računalniško oz. digitalno prožene ognjemete, vrtne ognjemete, scensko pirotehniko in ognjemete sinhronizirane z glasbo – piromusicle. Z dolgoletnimi izkušnjami vam svetujemo pri določitvi optimalnega mesta izstrelišča ognjemeta glede na prireditev in predvideno mesto gledalcev. Vedno stremimo k temu, da je izvedba ognjemeta varna in atraktivna. Varnostni odmik od izstrelišča do gledalcev bo tako znašal vsaj 30m.

Cena ognjemeta je odvisna od tipa uporabljenih izdelkov, kalibra in seveda intenzivnosti samega ognjemeta in se tako giblje od 200€/minuto do 3.000€/minuto. Triminutni ognjemet tako lahko stane od 1000€ do 2.500€, zato vas prosimo, da nam sporočite višino razpoložljivih sredstev. Pri izvajanju ognjemeta je nujna prisotnost lokalne gasilske ekipe, ki zagotovi gasilsko stražo, najem le te stane cca. 80€, organiziramo jo sami.

V ognjemet vgradimo večinoma ognjemetne izdelke lastne proizvodnje zasnovane po italijanskem know-how-u, nekaj je tudi kitajskih izdelkov. Razlika med kitajskimi je poleg bolj čiste barve tudi v samem efektu. Kitajske bombe so preproste okrogle krizanteme, naše ognjemetne bombe, proizvedene po recepturah »temperamentnih« držav pa so polipi, metulji, krone, krone s pestiči, znamenite večetažne bombe (stutate, fermate), barvam dodan titan povzroči bolj svetle oz. žive barve. Pripravimo tudi goreče napise v poljubni barvi, kot so letnice, imena, logotipi, liki… Smo ekološko usmerjeni, zato se ostanki naših ognjemetov v naravi hitro samorazgradijo (papir, lepenka, konopljena špaga). Naša posebnost so ognjemeti sinhronizirani z glasbo. Minimalni znesek za tak ognjemet je 4.000€ za cca. 5 minut. Primere takšnih ognjemetov si lahko ogledate na naših video kanalih:

http://www.youtube.com/user/alestrnow?feature=mhee

http://vimeo.com/user3885764/videos

Predpogoj za dober »pyromusicl« je dobro ozvočenje prizorišča.

Ognjemet je umetnost in ga ni mogoče izmeriti ali stehtati ali primerjati s konkurenčnimi ponudbami. O naši kvaliteti govorijo reference, skorajda ni slovenskega kraja, kjer ne bi izvajali ognjemeta. Pod »aktualno« pa so najave in videi že izvedenih pomembnejših ognjemetov.

Družba in izvajalci imamo vsa potrebna pooblastila za izvajanje ognjemetov. Seveda imamo zavarovano odškodninsko odgovornost.

Seveda pripravimo pravi ognjeni spektalel tudi nad vodo, saj imamo devet lastnih aluminijastih pontonov. Uporabljamo jih na morju, na jezerih in mirnih rekah.

Za izvedbo ognjemeta na zasebni prireditvi dovoljenje ni potrebno. Potrebno je le soglasje lastnika zemljišča, kjer se bo ognjemet izvajal. Če pa je to zemljišče javno dobro, potem tudi to soglasje ni potrebno. Ognjemet, ki NI v javnem interesu, mora biti zaradi javnega reda in miru zaključen do 22.00 ure.

Če vas zanima še kaj več ali pa ste se za ognjemet že odločili, prosim izpolnite in pošljite spodnji obrazec. Ogledali si bomo izstrelišče in dogovorili podrobnosti.

Vaše ime (obvezno)
Vaša e-pošta (obvezno)
Telefon (obvezno)
Vrsta ognjemeta
Datum ognjemeta
Maksimalen znesek
Točna lokacija
Zasebno zemljišče
Dodatne želje
Varnostna koda: captcha